Kookclub 'Heeren van Op Moer'

Kookclub ‘Heeren van Op Moer’ is bedoeld om op een gemoedelijke wijze met mannen te koken. De gerechten worden volgens recepten uit de Franse (Mediterrane) keuken samengesteld in een 3- of 4-gangenmenu. 

LAATSTE WOENSDAGAVOND VAN DE MAAND

Elke laatste woensdag van de maand wordt gekookt in de keuken van dorpshuis Op Moer. Deze kleine, maar goed uitgeruste keuken biedt plaats aan maximaal acht koks. Geen kookavond is hetzelfde, elke maand wordt een nieuw menu bedacht dat begeleid wordt door passende wijnen. De gerechten voor een gang worden bereid in groepjes van twee of drie koks. 

HET PROGRAMMA

De inloop is aan het eind van de middag vanaf 17.30 uur. Dan worden de taken verdeeld en starten om 18.00 uur de voorbereidingen. Na anderhalf tot twee uur ‘hard werken’ wordt het eerste gerecht geserveerd aan een keurig gedekte tafel.

Tijdens een kookavond vindt er na elke gang een ’korte evaluatie’ van het gerecht plaats. Eerst door de makers (“wat vinden de makers er zelf van?”) en daarna door iedereen die er zijn zegje over wil doen. De makers van een gerecht ruimen af en de groep van het volgende gerecht maakt de borden op. Aan het eind van de avond wordt gezamenlijk de keuken opgeruimd en wordt de locatie schoongemaakt. Met en voor elkaar! 

Een vriendelijke afwashulp is elke kookavond aanwezig.

Het is niet bedoeling dat er kookles of cursus wordt gegeven -het is geen kookschool- maar dat er gekookt wordt onder begeleiding van een enthousiast amateurkoker.

De maandelijks wisselende menu's wordt op de website van dorpshuis Op Moer geplaatst. Deze kunnen door iedereen worden geraadpleegd en gebruikt zodat ook het thuisfront verrast kan worden met een heerlijk gerecht.

MENU VAN DE MAAND

VORIGE MENU'S

CONTACTGEGEVENS

Kookclub ‘Heeren van Op Moer’
Dorpshuis Op Moer
Raadhuisstraat 40
2751 CE Moerkapelle

Telefoon: 079 - 593 15 69

Accordion functie

Op Moer: sprankelend middelpunt van een vitale dorpsgemeenschap

neem contact met ons op ▸
Scroll naar boven